Κατάσβεση
Firetek | Πυρόσβεση Μύκονος Κυκλάδες

 

H επιλογή του κατάλληλου συστήματος κατάσβεσης γίνεται με βάση το είδος του χώρου και τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις. Τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι ξηρά σκόνη, αφρός (wet chemical) και CO2. Tα τελευταία χρόνια πολλά απο τα συστήματα αυτά έχουν αντικατασταθεί απο νεότερης και σύγχρονης τεχνολογίας όπως είναι το ΝΟVEC 1230 και το AEROSOL.

 

Ενδεικτικά, oι χώροι που μπορεί να γίνει εγκατάσταση συστήματος κατάσβεσης είναι:

  • Kουζίνες Eστιατορίων
  • Η/Μ χώροι (υποσταθμοί ΔΕΗ, γεννήτριες, μηχανοστάσια, κλπ)
  • Computer Room
  • Parking
  • Πρατήρια Καυσίμων
  • Aποθήκες

Η Firetek στον τομέα της κατάσβεσης συνεργάζεται με τις εταιρείες AMEREX, ΜΟΒΙΑΚ, DSPA AEROSOL και την .


Συστήματα Κατάσβεσης Επαγγελματικής Κουζίνας Τύπου F
Το σύστημα τοπικής εφαρμογής είναι μόνιμο κατασβεστικό σύστημα το οποίο εντάσσεται στα συστήματα πυρασφάλειας του εστιατορίου.

Τοποθετείται στη χοάνη απαγωγής των μαγειρείων "φούσκα", πάνω από καυτές επιφάνειες με σκοπό να κατασβέσει πυρκαγιά που πιθανόν να εκδηλωθεί στα παραγόμενα προϊόντα ή στις συσκευές.

Τα συστήματα αυτά λειτουργούν αυτόματα όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει συγκεκριμένη τιμή ή χειροκίνητα όταν αντιληφθούμε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τα συστήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
1. ξηράς σκόνης
2. wet chemical (τύπου F)
.


 

 

Συστήματα Κατάσβεσης Οικιακής Κουζίνας
Το Σύστημα Κατάσβεσης Οικιακής Κουζίνας είναι ένα Αυτόματο Σύστημα Ανίχνευσης και Πυρόσβεσης για την Προστασία από τις Φωτιές Καύσης Λίπους σε Κουζίνες και Μπάρμπεκιου.

Το Σύστημα Κατάσβεσης έχει σχεδιαστεί για να είναι ιδιαίτερα Κατάλληλο για Μικρές Οικιακές Κουζίνες ή για Κουζίνες που βρίσκονται σε σκάφη αναψυχής.

 

 
 Επικοινωνήστε μαζί μας
Είμαστε στην διάθεσή σας για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και να σας βοηθήσουμε
σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί.