Πυρανίχνευση
Firetek | Πυρόσβεση Μύκονος Κυκλάδες

 

Η πυρανίχνευση είναι ένα από τα βασικότερα συστήματα ασφαλείας. Αποτελεί σύστημα πρόληψης και όχι καταστολής. Απαιτείται η υποχρεωτική εγκατάστασή του σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε δημόσια κτίρια κ.α.

Ένα σύστημα πυρανίχνευσης είναι ικανό να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς. Ανιχνεύοντας έγκαιρα την οποιαδήποτε εστία καπνού ή φωτιάς έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. 'Eχει αποδειχθεί ότι συστήματα αυτού του είδους μειώνουν  σημαντικά τις πιθανότητες καταστροφής σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.Η εταιρεία μας FIRETEK η οποία εδρεύει στην Μύκονο και τη Σύρο, δραστηριοποιείται στην προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη συστημάτων πυρανίχνευσης, ασύρματης ανίχνευσης και ανίχνευσης αερίων. Παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, ξεκινώντας από απλά συμβατικά συστήματα μέχρι και αναλογικά – διευθυνσιοδοτημένα.

Το σύστημα πυρανίχνευσης αποτελείται από μια κεντρική μονάδα (πίνακας πυρανίχνευσης), τους ανιχνευτές καπνού, θερμοκρασίας, φλόγας ή εκρηκτικών αερίων, τα μπουτόν χειροκίνητης αναγγελίας και τις φαροσειρήνες οπτικής και ακουστικής σήμανσης.

Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες συστημάτων πυρανίχνευσης. Τα λεγόμενα συμβατικά συστήματα, που είναι τα πιο απλά, και χρησιμοποιούνται σήμερα στις μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις και τα διευθυνσιοδοτούμενα, με τα οποία υλοποιούνται συνήθως πυρανιχνεύσεις στις μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις. Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα λόγω των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους τείνουν να χρησιμοποιούνται όλο και πιό συχνά και σε λίγα χρόνια θα επικρατήσουν στις μεσαίες, καθώς και στις μικρές εγκαταστάσεις.

Η FIRETEK είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Paradox Hellas & Hochiki στην Μύκονο και των εταιρειών Οlympia Electronics και Teletek.
Επίσης, στην ασύρματη πυρανίχνευση είμαστε επίσημοι συνεργάτες με τις εταιρείες AJAX και FIBARO.

 

 

 

Πελάτες


 

 

Συνεργαζόμενες Εταιρείες


 


 

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Η εταιρεία μας μετά απο μεγάλη έρευνα τα τελευταία έτη και συμμετοχή σε πολλές ευρωπαϊκές εκθέσεις πυρασφάλειας και ΙΤ SECURITY είναι σε θέση να σας προτείνει μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Απο μια απλή εγκατάσταση σε μία κατοικία μέχρι πιο σύνθετες εγκαταστάσεις σε μια ξενοδοχειακή μονάδα.

Η ασύρματη πυρανίχνευση  προσφέρει μεγάλη ευελιξία και υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας. Η τεχνολογία αυτή είναι ιδανική για χρήση σε τοποθεσίες όπου η καλωδίαση των πυρανιχνευτών είναι αδύνατη ή μη επιθυμητή. Ο έλεγχος των ασύρματων συσκευών πυρανίχνευσης γίνεται απο κεντρικό πίνακα ή απο Η/Υ ή απο συσκευές smartphone.

Το σύστημα ασύρματης πυρανίχνευησ αποτελείται απο ασύρματο ανιχνευτή κανπνού, ασύρματο μπουτον και σειρήνα. Εκτός απο την ασύρματη σύνδεση μπορεί να γίνει και συνδυασμός ασύρματη και καλωδιακή με τον ανάλογο πίνακα.

Επικοινωνήστε μαζί μας να σας προτείνουμε τις λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

 


 
 Επικοινωνήστε μαζί μας
Είμαστε στην διάθεσή σας για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και να σας βοηθήσουμε
σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί.